top of page

2023. gada 27. augusts. “Lodēnu” pirtiņa

Pavasarī reiz jau viesojāmies “Lodēnu” pirtiņā, bet mums tur iepatikās tik ļoti, ka sagribējās atgriezties. Šoreiz pieteicām arī SUP dēļu nomu. Sarunājām, ka varam ierasties stundu ātrāk un ar SUP dēļiem iepazīt tuvējo niedru labirintu. Esam ceļā, kad saņemam ziņu no saimniekiem, ka viņi pirtiņu ir sagatavojuši un dodas prom, tāpēc mūs satikt nevarēs, bet “mēs jau visu paši zinām”. Mazliet sabēdājos, ka saimnieku prombūtne, iespējams, nozīmē arī viņu suņuka Rango prombūtni, tāpēc liels ir mans prieks, kad, iebraucot “Lodēnu” pagalmā, mūs tur sagaida Rango. Jēēē! Milzīgs, bet ārkārtīgi mīlīgs suns. Īsts mieramika!


Sanesam mantas pirtiņā, pārģērbjamies, iekuram krāsni, lai pirtiņa sāk uzsilt, un dodamies meklēt SUP dēļus. Tie mūs gaida dīķa krastā. Uz SUP dēļa kāpju otro reizi. Pirmo reizi šo peldlīdzekli iemēģināju Alūksnes ezerā, un visu laiku pavadīju stāvot uz ceļiem, kas nebija tā ērtākā poza. Tā kā ūdens nav mana stihija, un iegāšanās ezerā un pakļūšana zem ūdens man šķiet kaut kas šaušalīgi baiss, tad celties kājās toreiz nemaz nemēģināju. Šoreiz nepūlos pat stāvēt uz ceļiem, jo uzreiz atklāju daudz ērtāku metodi – sēdēšanu uz dēļa. Valdis uzjautrinās par manu metodi un smiedamies prasa: “Tu vispār zini, ko nozīmē SUP (stand-up paddle)?” Zinu, bet man vienalga! Šitā ir baudāmāk. Nudien. Starp citu, kurš no mums vairākas reizes ieveļas ūdenī? Ne jau es.


No sākuma dodamies cauri niedru labirintam, bet, kad esam to izpētījuši, izbaudām dīķa plašumus un krāšņās ūdensrozes. Atklāju vēl kādu patīkamu supošanas metodi – noguļos uz muguras, veros mākoņos un iros ar rokām, lai neieslīdētu niedrēs. Absolūta relaksācija.


Kad stunda pagājusi, godīgi kāpjam krastā, kur mūs pacietīgi gaida Rango, kurš pieskata, lai kaut kur nepazūdam. Dodamies uz pirtiņu, kas ap šo laiku jau patīkami iekarsusi. Mmm, cik patīkami atslābināties pirtiņā un pēc tam iet dzesēties laukā, kur skatam paveras plaša pļava. Ko te daudz rakstīt – lauku idille un absolūts miers. Kad esam izbaudījuši pirts priekus, iekārtojamies uz terases un lasām grāmatas. “Lodēnu” pirtiņa ir ārkārtīgi jauka vieta nesteidzīgai atpūtai, kas iekārtota ļoti romantiskās noskaņās, turklāt te padomāts par katru sīkumu. Absolūti iesaku!


NODERĪGI:

Ja Tevi iedvesmo vai šķiet noderīgi mani ceļojumu un piedzīvojumu stāsti, un Tu vēlies atbalstīt jaunu stāstu tapšanu, to var izdarīt ŠEIT (www.buymeacoffee.com/piedzivo), uzsaucot man "kafiju". Paldies! :)


bottom of page