top of page

2023. gada 28. augusts. “Lodēnu” pirtiņa, bišu SPA “ZumZum terapija” un Bārbeles sēravots

Iepriekšējā vakarā uzliku modinātāju tā, lai pamostos mazliet pirms saullēkta, jo “Lodēnu” pirtiņas novietojums un izcili pārdomātais loga dizains ļauj baudīt šo maģisko mirkli, neizkāpjot no gultas. Nākas vilties – ārā valda negants pelēkums un lietus. Saulīti šorīt neieraudzīt. Rušinos atpakaļ segā un miegu ciet.


Kārtīgi izgulējušies, paēdam nesteidzīgas brokastis. Gribējām brokastis baudīt uz terases, bet pa nakti lietus gāza tik stipri un slīpi, ka terasē viss samircis. Tomēr arī istabiņā ir jauki un omulīgi, tāpēc rīts paiet patīkamās noskaņās.


Pirms doties mājup, braucam uz bišu SPA “ZumZum terapija”. Uz bišu namiņiem ar interesi lūkojos jau sen. Pirms kāda laiciņa Bauskas tūrisma informācijas centra sociālajos tīklos pamanīju ierakstu par “ZumZum terapijas” eksistenci. Uzreiz iedomājos, ka būtu forši apvienot ar “Lodēnu” pirtiņas apmeklējumu. Laimīgā kārtā šodien tieši bija pieejami brīvi laiki. Ideāli. Dodamies pie bitēm! Iemēģināsim, kā tad īsti ir baudīt bišu SPA.


Atstājam mašīnu stāvlaukumā un soļojam uz pagalma pusi. Pa ceļam pamanām bišu SPA namiņu. Mazs un mīlīgs. Mazliet tālāk slejas saimnieku māja un gara rinda ar bišu stropiem. Piezvanu uz norādīto telefona numuru, un saimniece drīz vien ir klāt. Viņa pabrīnās par mūsu drosmi stāvēt ceļā bitēm. Ui, pat nezināju, ka nedrīkst stāvēt iepretim bišu stropiem. Šis jāpatur prātā! Kopīgi soļojam uz bišu SPA namiņu.


Namiņā atrodas divas lāvas gulēšanai, zem kurām saimnieko bites. Gaisā virmo specifiska, bet patīkama smarža, kas atgādina propolisu. Virs bišu stropiem novietots metāla siets un lāvas dēlīši, tāpēc bites pie mums iekļūt nevar. Tālākajā namiņa sienā izveidota stikla virsma, aiz kuras vērojamas bites darbībā. Saimniece atnes nogaršošanai svaigi izsviestu medu un rupjmaizi. Viņa iesaka ērti iekārtoties, no sākuma pavērot bites, bet tad ļauties zumēšanas atslābinošajai iedarbībai. Bišu vērošana ir ārkārtīgi fascinējoša. Nevaru atrauties! Tā vien liekas, ka es varētu stundām vērot bites. Tomēr pēc mirkļa izstiepjos horizontāli, lai atslābinātu ķermeni un prātu.


Stunda paskrien nemanot. Bites rada vienmērīgu zumēšanu un ārkārtīgi īpatnēju vibrēšanu. Pirms došanās prom vēlreiz pavērojam bites. Šķiet, ka tikai pēc kāda laiciņa sajūtam bišu SPA īsto efektu. Arī Valdis piekrīt, ka bišu radītā vibrācija bija ļoti neparasta. Pat tad, kad esam pametuši namiņu, mums abiem joprojām šķiet, ka apkārt viss vibrē. Tomēr iestājies arī dziļš miers.


Pavisam netālu no bišu SPA atrodas Bārbeles sēravots. Lai gan šis izbrauciens bija paredzēts kā atpūtas un relaksācijas brauciens bez apskates objektu apmeklējuma, būtu pagalam muļķīgi neaizčāpot līdz sēravotam, ja reiz tas tepat blakus vien ir. Valdis saņemas sēravotu nogaršot. Viņa secinājums: “Nav tik traks kā Ķemeros!”. Tas izklausās gana daudzsološi, lai arī es noprovētu ūdeni. Tiešām – nav tik traks kā Ķemeros.


Izsildījušies pirtiņā, izbaudījuši bišu SPA un vēl nogaršojusi sēravotu, jūtamies labi atpūtušies un varam doties mājup.


NODERĪGI:

Ja Tevi iedvesmo vai šķiet noderīgi mani ceļojumu un piedzīvojumu stāsti, un Tu vēlies atbalstīt jaunu stāstu tapšanu, to var izdarīt ŠEIT (www.buymeacoffee.com/piedzivo), uzsaucot man "kafiju". Paldies! :)


bottom of page