top of page

2018. gada 20. novembris. Polija, Gdaņska. Zili brīnumi – Lehs Valensa!

Rītu sākam ar grupu darbu European Solidarity Centre ekspozīcijā – politika, simbolu meklējumi, apaļā galda sarunas.


Pēc pusdienām notiek kaut kas absolūti neticams – uz īsu mirkli satiekam Lehu Valensu - "Solidarność" kustības aizsācēju un līderi, Polijas eksprezidentu un Nobela Miera prēmijas ieguvēju. Tiesa, poļu tautā domas dalās – vieni viņu mīl un cildina ar tostiem, otri apsūdz sadarbībā ar padomju režīmu un sauc par lielāko meli Polijas vēsturē. Kā ir patiesībā? Nezinu. Bet ne jau kuram katram piešķir Nobela Miera prēmiju.


Vēlāk seko darbnīca par pareizu dialogu, un attiecīgi – interviju veidošanu. Vakarpusē notiek darbnīca par mediju ētiku, ko vada “New Eastern Europe” galvenais redaktors Adam Reichardt.


Savu robežjautājumu pētījumu sākam jau šovakar – kamēr citi lēnā garā dodas uz vakariņām itāļu restorānā, mūsu lauka pētījuma grupiņai ieplānota tikšanās ar Karolina Fuhrmann no SDPZ.


Kad beidzot ierodamies itāļu restorānā, vakariņas tā īsti nemaz nav sākušās. Mūs apkalpo restorāna īpašnieks, īstens itālis ar visiem tipiskākajiem itāļu žestiem un runas manieri. Un īstenā itāļu stilā arī noris pašas vakariņas – pavisam, pavisam nesteidzīgi un lēni, uzkodas, pauze, picas, pauze, pasta.



bottom of page