top of page

2015. gada 26. decembra nakts - 27. decembra rīts. Spontānais pārgājiens "Rūdolfs"

Dažkārt piedzīvojumiem vajag vien nelielu izkustēšanos no mājas.


Jau kādu laiku facebook.com metu aci uz “Movement Spontaneous” piedāvātajiem "Spontānajiem pārgājieniem". Šoreiz izlēmu - pietiek mest aci, jādodas un jāpiedalās!! Sev kompānijai pierunāju brāli (cik pārsteidzoši!!) un Ingu.


Sākotnēji zināms bija vien tas, ka 26. decembrī plkst. 21:40 visiem jāpulcējas Rīgas Starptautiskajā autoostā, no kurienes kaut kur dosimies, lai ietu ~ 30 km garā pārgājienā pa nakti. Izklausās labi, vai ne?


Beigās izrādījās, ka 32 cilvēku pulciņā devāmies uz Bausku, lai no turienes čāpotu uz Mežotnes pili, kur bija šādi tādi piedzīvojumi ar strūklaku. Pēc tam bija doma doties uz Rundāles pili, taču izrādījās, ka tilts pār upi jau ir noņemts un tas nesanāks. Devāmies citā virzienā, izlauzāmies cauri brikšņiem un mežā sakūrām milzīgu ugunskuru. Ak, uguns....


Vispār šis gājiens man dikti atgādināja Camino de Santjago - taisns ceļš un visapkārt plakani līdzenumi. Ar to atšķirību, ka šeit gājām naktī un citā kompānijā. Bija tik patīkami atkal sajust ceļu zem kājām! Mēnessgaisma patīkami izgaismoja lauku ceļus, un lukturīti tikpat kā nemaz nevajadzēja lietot!


Ohoho, pārgājiena vietā šis gan bija bez maz vai skrējiens - gājām ļoti, ļoti ātri!!!


Spontānie piedzīvojumi tie labākie!!!

bottom of page