top of page

2023. gada 7. aprīlis. "Lodēnu" pirtiņa

 

Ja reiz esam ieradušies “Lodēnu” pirtiņā atpūsties, varētu domāt, ka kārtīgi izgulēsimies, vai ne? Bet tāds nebūt nav mūsu plāns. Mēs gribam vērot saullēktu! Ņemot vērā, kur vakar sārtojās saulrieta toņi, secināju, ka šorīt saule uzlēks vietā, ko lieliski varam redzēt no sava loga. Šādu skatu būtu grēks palaist garām.

 

Atskan modinātājs. Atveram logu, izbāžam galvas laukā un vērojam saullēktu, atrodoties gultā zem siltas segas. Vai nav trakoti smalki? Saule lēnām stiepj savus starus virs koku galotnēm. Putnu koris dzied kā traks. Mmm… Kur vēl jaukāk? Lai gan jau vakar jūsmoju par to, cik “Lodēnos”  ir burvīgi (to lasi ŠEIT), šis mirklis kļūst par manu favorītu. Tā tiešām ir lieliska ideja – blakus gultai izveidot milzīgu logu, ko var atbīdīt vaļā, ļaujot cilvēkiem atrasties gultā, vienlaikus izkarot galvas laukā pa logu un baudot dabas ainavas. Izcili labs risinājums!

 

Kad izejam laukā, uz lieveņa mūs jau gaida saimnieku suns. Uh, kāds mīlīgs! Brokastojam terasē. Saulīte mūs silda. Garām aizlido viens raibs un viens dzeltens tauriņš. Pirmie šajā gadā! Tad jau būs saulaina, piedzīvojumiem bagāta vasara. Sēžam un baudām rīta klusumu. Ik pa laikam pie mums nāk mīļoties saimnieku suns. Cik forši – izīrē pirtiņu un naktsmājas, bet bonusā dabū arī suņuku!

 

Secinām, ka mums būs mazuma piegarša – vajadzēja pirtiņu izīrēt uz divām naktīm. Pirmajā vakarā varētu vienkārši relaksēties, baudīt pirtiņu un klusumu, kā to vakar arī darījām, bet nākamajā dienā varētu nodoties nesteidzīgai grāmatu lasīšanai, gleznošanai vai citām aktivitātēm. Citreiz. Šī tiešām ir jaukākā vietiņa, kurā esmu viesojusies, tāpēc esmu gana droša, ka vēl atgriezīsimies. Un tad gan uz divām dienām. “Lodēnu” pirtiņa ir izcila vieta, kur atpūsties no pilsētas kņadas, izbaudīt mieru un klusumu pie dabas krūts, kā arī kārtīgi izkarsēties pirtī. Ja meklē burvīgu vietiņu mierpilnai atpūtai, noteikti iesaku “Lodēnu” pirtiņu!

 

Pirms dodamies prom, izšūpojamies kokā iekārtās šūpolēs un pa mazu taciņu aizčāpojam līdz Mēmelei, kas turpat netālu vien stiepjas. Ai, kā negribas braukt prom! Paldies, “Lodēni”, šeit bija tiešām fantastiski jauki!

NODERĪGI:

 

Ja Tevi iedvesmo vai šķiet noderīgi mani ceļojumu un piedzīvojumu stāsti, un Tu vēlies atbalstīt jaunu stāstu tapšanu, to var izdarīt ŠEIT (www.buymeacoffee.com/piedzivo), uzsaucot man "kafiju". Paldies! :)

bottom of page