top of page

2022. gada 1. janvāris. Gadu mija Līgatnē pie Gaujas. Jaunā gada rīts

 

Valdis sāk knosīties, un arī es pamostos. Paskatos pulkstenī – tas rāda plkst. 09:30! Nemaz necerēju, ka tik ilgi nogulēsim, jo domāju, ka uz rīta pusi kļūs salti. Bet gluži otrādi – man bija karstāk nekā mājās! Ja neskaita degungalu, protams. Valdis gan saka, ka viņam mazliet sala. Kad lienam ārā no guļammaisiem, paskatos uz viņa džemperīti un biksēm un saku: “Tu šitā gulēji? Bez jakas? Man bija divi legingi, termobikses, termokrekls un jaka! Nav brīnums, ka man bija omulīgi un silti, bet tev sala!” Izrādās, ka tepat teltī viņam bija i jaka, i bikses. Noslinkoja un neuzvilka. Tādā gadījumā nekādas sūdzības nepieņemu, ha, ha!

 

Brokastīs iedzeram siltu tēju, uzgraužam ābolus un sākam pakoties. Brīnumainā kārtā mana neparastā telts konstrukcija izturēja visu nakti! Tagad jākabina nost. Mums garām ik pa laikam aizsoļo makšķernieki.

 

Runājam, cik gan forši, ka te ierīkotas tādas nojumītes nakšņošanai. Ziemā ideāli – nenāk aukstums no apakšas, lietainā laikā arī perfekti – nekas neizlīst, un arī vasarā forši – var iztikt bez telts. Igaunijā šādas nojumes ir ļoti populāras, prieks redzēt, ka šāda mode lēnām sāk ieviesties arī Latvijā. Šī vieta Gaujas krastā netālu no Katrīnas ieža vispār ir ļoti labiekārtota – te pieejama ne tikai nojume un ugunskura vieta, bet arī galds ar soliņiem un sausā tualete.

 

Kad esam sapakojušies, atstājam somas nojumē un mazliet pastaigājam gar Gaujas krastu. Aizejam līdz Katrīnas iezim. Tik skaists! Mežā vēl valda ziema, bet var just, ka Rīgas atkusnis atnācis arī līdz šejienei. Koku zaros spīguļo ūdens pilieni, un arī taka izbradātākajās vietās kļuvusi slapja.

 

Dodamies atpakaļ pie mantām, paņemam somas un čāpojam uz mašīnu. Manuprāt, ideāli sagaidīts Jaunais gads! Spontāniem piedzīvojumiem bagātu 2022. gadu!

NODERĪGI:

  • Piknika un ugunskura vietas, ka arī koka nojumes atrodamas šajā kartē: www.mammadaba.lv/karte. Mēs nakšņojām nojumē netālu no Katrīnas ieža.

Ja Tevi iedvesmo vai šķiet noderīgi mani ceļojumu un piedzīvojumu stāsti, un Tu vēlies atbalstīt jaunu stāstu tapšanu, to var izdarīt ŠEIT (www.buymeacoffee.com/piedzivo), uzsaucot man "kafiju". Paldies! :)

bottom of page