top of page

2016. gada 20. februāris. Berlīne un Amerika ziemīgajos Gaujas krastos

Izmantojot brīvo vietu autobusā, devos līdzi savas darbavietas “Jauni Rakursi” organizētai ekskursijai "Atklāj Berlīni Latvijā un iepazīsti gleznaino Raunu kopā ar Andri Grīnbergu!". Jāteic, ka no rīta pamostoties un dzirdot lietus pakšķēšanu pret palodzi, tā vien kārojās ievīstīties segā vēl ciešāk, nevis celties augšā un kur doties. Bet labi, ka saņēmos - jau izbraucot no Rīgas, mūs sagaidīja skaista ziema ar apsarmojoši baltiem kokiem. Pasaka!

 

Iepriekš domāju, ka šī būs tāda mierīga sestdienas pastaiga ar skaistām ainavām. Paņēmu vien līdzi maiņas zeķes, ja nu šajā slapjajā laikā samirkst apavi. Būtu labāk paņēmusi maiņas cimdus! Kāpēc? Tāpēc, ka mēs pa Gaujas Nacionālā parka stāvajām (pat pēc gada, kas pavadīts kalnos, es šīs gravas saucu par nudien stāvām!) gravām gan augšup, gan lejup pa visādiem bezceļiem rāpojām pat četrrāpus, ar visiem spēkiem cenšoties atrast vietiņu, kur pieķerties, lai nenošļūktu lejā! Ar visiem pūliņiem vienā brīdī tomēr nošļūcu pāris metrus uz leju. Ha, ha, labi, ka pareizajā virzienā, nevis iekšā Gaujā. Lai gan Latvijā nav kalnu, mums netrūkst stāvu krauju, kur ar vienu neapdomīgu kustību var ielidot upē vai noripot lejā pa ļoti stāvu nogāzi. Piedzīvojumus var atrast visur!

 

Lielu daļu mūsu kompānijas sastādīja pensionāri. Bet jums vajadzētu redzēt kādi pensionāri! Kundzītes bija gatavas nesties pa visstāvākajām kraujām! Vienu brīdi visas korī sāka brēkt, ka mūsu uzņēmumam esot jāorganizē arī braucieni ar laivu pa upi, viņām ko tādu sirds dikti kāro! Lūk, tie tik ir pensionāri!!! 

 

Visu laiku prāts nesas uz domām par ceļojumiem, tāpēc šāds izbrauciens man nāca varen par labu, atgādinot, ka arī šeit var atrast brīnumskaistas vietas un tikt pie piedzīvojumiem. Pat vienas dienas ietvaros. Lieliska sestdiena!!!

bottom of page