2017. gada 10. augusts. Tadžikistāna, Avdža. Lielā tēju pakošana
No rīta vingrojot Adri sareibst galva. Mazliet vēlāk reibonis turpinās, piemetas arī slikta dūša. Ungāriete domā, ka tas ir no nepilnvērtīgā uztura, jo viņa pieradusi ēst daudz dārzeņu, bet šeit caurmērā pārtiekam no miltu izstrādājumiem un kartupeļiem. Jā, es arī dienas vidū parasti izjūtu nogurumu, bet domāju, ka pie tā vainojams 2600 m augstums. Lai gan… jā, dārzeņu un augļu trūkums jūtams. Ja neskaita aprikozes.
Pabeidzam atlapot piparmētras un vībotnes.
Pēcpusdienā kopā ar Bobo pakojam visu produkciju milzīgās kastēs, kas paredzētas festivālam.
Vakarā Pakistānas virzienā vērojami zili melni negaisa padebeši, kas, šķiet, tuvojas mums. Fantastiski skaisti!
Ar Adri nokāpjam lejā uz ciemu un uzreiz kāpjam atpakaļ. Sportiska izklaide.
Vakariņās kefīrs un maize. Ņamm, kā man garšo mājās gatavotais kefīrs!
(foto: Solveiga Kaļva)